Quatrefoil House

Located in the heart of Oxford's conservation area and surrounded by the oldest university in the English-speaking world. The refurbished home takes inspiration from the Gothic revival style of the existing 1870’s townhouse. The addition is an exploration of ornament - expressed using a quatrefoil tectonic tile in steel and bronze and is effortlessly supported by a singular white concrete column. The new facade can be deconstructed into a series of components whose existence is wholly dependent on the language of the main house and its historical context.

 
hyde-and-hyde-SHO-quatrefoil-house-oxford-detail.jpg
hyde-and-hyde-SHO-quatrefoil-house-oxford-living.jpg
hyde-and-hyde-SHO-quatrefoil-house-oxford-model2.jpg
hyde-and-hyde-SHO-quatrefoil-house-oxford-research.jpg
hyde-and-hyde-SHO-quatrefoil-house-oxford-side.jpg
hyde-and-hyde-SHO-quatrefoil-house-oxford-kitchen.jpg