Home
Category
Project
Location
Year
Residential
Copper House
Cardiff
2012
View of the new garden room and master bedroom at dusk
Interior living space
Main house + addition at dusk
Living space connected to garden
Petravore main house details
Oak cladding looking from the Orchard
Copper box to the front will gradually patina to a green matching the existing glazed tiles
Master bedroom peeping above the mature grounds
Interior details - with nature close by
Curved Oak form turns the master bedroom towards the main view
lotti surveying the garden from the living space
Old + new
Ventilation screen detail to the master bedroom
New curved glass windows to the existing home
Barbecue under the master bedroom & shelter from the rain
The new addition
Copper weathering on the master bedroom sun terrace
Covered outdoor seating area at dusk
 

We recently completed a new high quality contemporary two storey addition to an existing home in Cardiff, South Wales.

The practice was appointed to carefully restore elements of the existing architecture creating a contemporary yet sensitive addition to the rear. To the front of the property the new addition appears as a simple copper box ‘peeping’ above the layers of existing green glazed tiles of the existing home.

In the refurbishment, living and entertaining space is provided at ground floor through the introduction of a predominantly single storey glazed element.

At first floor – a layered Copper and Oak form appears to delicately hover. Set on a shifted geometry to acknowledge the existing building form. This creates a series of overhangs, cantilevers and canopies to shelter its occupants from the persistent Welsh rain…

Process/Research


Recognition