Home
Category
Project
Location
Year
Residential
Pennard House
Gower
2010
Internal private courtyard view
Approach at dusk
Lap-pool extending from dining space
Master bedroom balcony
Front door
Front door detail
Cantilever stair
Dining with lap-pool + cantilever rain canopy
Master bedroom at dusk
Roof detail
Pool wall
Guest bedroom wing
Pool + master bedroom
Master bedroom
 

We were approached through recommendation to design a bespoke signature home; derived from a clear understanding of the site and the context of Gower.

Pennard house responds to the individual needs of our clients, while at the same time sensitive in scale to the surrounding buildings. We have attempted to create a home that exudes privacy and celebrates open plan living; while integrating subtle references inspired by the local vernacular.

A welsh slate wall forms the boundary between the external world and the internal world of home. This forms an important part of the entry sequence, once through the entry door the house opens up completely to the landscape. With contemporary forms and large expanses of glass to blur the boundary between public and private.

The timber clad master bedroom wing cantilevers over the inner court forming a natural rain canopy for entertaining in the persistent welsh summer rain.

Process/Research


Recognition

  • Best Contemporary House Daily Telegraph Homebuilding & Renovating Awards
  • Best of Welsh Design for the Built Environment Cardiff Design Festival
  • Plaque of Merit National Eisteddfod
  • RIBA Design Awards 2010 Shortlisted
  • Case Study Design Commission for Wales