Home
Category
Project
Location
Year
Residential
California House
North Gower
2014
The home appears as a single storey pavilion - suspended over a natural landscape
The magic hour
Main entrance door - rain canopy - bridge
Section through bridge and master bedroom
 

A new home for a couple returning from California to the UK.

Located within a secluded woodland near the Loughor estuary in South Wales. The house stands on a plinth to overcome the uneven rural terrain.

A bridge connects the parking area to the main door, reinforcing a sense of isolation and seclusion. The form of the home is subdivided into a clear programme of domicile – in alignment with specific views of nature beyond.

From various vantage points around the site the home appears as a single storey pavilion, suspended over the landscape from others a two storey monolith.

The home with its varying facades – celebrates many different personalities, depending on the ‘micro’ contextual condition it confronts.

Process/Research


Recognition

  • Architects Journal  Published 26th March 2014, by Tom Ravenscroft