Home
Silver House rear elevation at dusk

Hyde + Hyde News – March

We are delighted that our recently completed Silver House has been shortlisted for the Welsh Architecture Awards 2017.

The project located on the Gower Peninsula near Swansea in South Wales will now be visited by a regional jury.

The winner will be announced at an award ceremony at Cardiff and Vale College on 30 May.

The winners will be in the running for the UK-wide 2017 Royal Ins...

Continue reading

Thoughts on completion – Silver House

I am always humbled by the power of architecture. In this case the process of beginning with a thought of what a home could be and then moving forward in time to find oneself totally immersed and occupying that original idea, its a powerful experience.

This feeling arose recently when we gathered as a team to visit and photograph one of our recently completed projects - 'Silver House' locat...

Continue reading

Hyde + Hyde News – January

The studio has received planning for an addition to one of our first original projects, Idle Rocks.

We developed a calm and confident architectural language to the new addition in conversation with the original tone of the 2008 refurbished home.

Continue reading

 

Hyde + Hyde News – December

This year has been tremendously fulfilling and mentally nourishing for us here at Hyde + Hyde.

Shortlisted for a 60 unit housing scheme in the Faroe Islands early in the year found us travelling to the wilderness of the North Atlantic. More here.

We were lucky enough to be invited back by the local authority in Runavik to develop our designs further and collaborate with some incredible globa...

Continue reading

Heddfan House – Progress

Its been an incredibly productive few months on site in terms of construction progress at our Tŷ Heddfan House in West Wales.

We've been traveling to site regularly, observing progress and working with the main contractor and subcontractors, ensuring the home for our client is an absolute expression of craft and care.

The structure is beginning to take on its own personality as it conv...

Continue reading

Hyde + Hyde News – November

The studio has just returned from a studio trip to the environmentally conscious city of Copenhagen. Not only a cycling paradise but birthplace of New Nordic cuisine and of course Danish Modern design.

Why Copenhagen…

In the early part of this year the studio was shortlisted in a high profile competition for a hillside housing development on the Faroe Islands.

For more information o...

Continue reading

Copenhagen – Studio Awards Visit

We've just returned from a studio trip to the environmentally conscious city of Copenhagen. Not only a cycling paradise but birthplace of New Nordic cuisine and of course Danish Modern design.

Why Copenhagen...

In the early part of this year the studio was shortlisted in a high profile competition for a hillside housing development on the Faroe Islands.

We were proud to be the onl...

Continue reading

Hyde + Hyde News – October

Planning has been achieved for the refurbishment of an existing house in Newton near the seaside village of Mumbles for a Production Designer.

The new master plan for the property includes internal reconfigurations to create more meaningful spatial relationships and incorporates a new lap pool and garden courtyard.

A garden annex is also proposed along with a slick black rectangular cine...

Continue reading

Hyde + Hyde News – September

Its been a busy month in the studio. The highlight was undoubtedly receiving planning permission for a new home on the Gower Peninsula in South Wales.

The form and materiality is influenced by vernacular agricultural buildings nearby and is clad in dark grey corrugated metal profiling, allowing it to dissolve into the surrounding woodland.

The home will be constructed using prefabricatio...

Continue reading

Hyde + Hyde News – August

This month the studio developed a design for a temporary and transportable refuge for hikers in Iceland.

The title of our proposal Vegvísir symbolises protection. It was believed that the wearer of this symbol wouldn’t get lost and would always find their way home. The plan of the cabins references the cross circular geometry of the Vegvisir symbol, a late medieval bind-rune that was a m...

Continue reading